Skip to content
Menu

Nieuwe productie- en opslaghal in aanbouw

Op woensdag 31 januari 2024 werd de eerste paal voor onze nieuwe productie- en opslaghal geslagen. Een bijzonder moment waar we reikhalzend naar hebben uitgekeken! In samenwerking met het bouwteam van Molenschot zijn we vol enthousiasme begonnen met de realisatie van ons nieuwbouwproject.

Deel deze pagina op social media

RUIMTE VOOR GROEI EN OPTIMALISATIE

Pal naast onze huidige fabriekshal verrijst dit jaar nog een gloednieuwe productie- en opslaghal met een oppervlakte van zo’n 30 bij 90 meter. Hiermee krijgen we een extra vloeroppervlakte van 2500 m2 tot onze beschikking en dat betekent ruimte voor groei. Broodnodig, aldus Marco Alderlieste: “De beslissing om onze nieuwe hal te bouwen komt voort uit de groeiende vraag naar circulaire rubberproducten en ons tekort aan ruimte om onze productielijnen uit te breiden. De toenemende bewustwording van de noodzaak voor circulaire producten heeft de vraag naar onze producten aanzienlijk vergroot. De bouw van de nieuwe hal is broodnodig. Niet alleen om onze productiecapaciteit te vergroten, maar ook om onze processen te optimaliseren en onze medewerkers een verbeterde werkomgeving te bieden.”

UPGRADEN PRODUCTIE- EN LOGISTIEKE PROCESSEN

De bouw van de nieuwe hal geeft ons ook de mogelijkheid om zowel onze productie- als logistieke processen te upgraden. We zetten in op robotisering door meer geavanceerde robotpersen toe te voegen aan onze productielijnen. Deze robotpersen nemen het fysiek belastende werk en repetitieve taken over, wat het werk voor onze medewerkers aanzienlijk gemakkelijker maakt en resulteert in een verbeterde ergonomie. Bovendien biedt de extra ruimte ons de mogelijkheid om de werkvloer en het magazijn optimaal in te richten, waardoor we onze logistieke processen efficiënter kunnen maken. Behalve verbeteringen aan bestaande processen draagt dit ook bij aan een modernere en duurzamere werkomgeving. Een mooie stap voorwaarts!

PLANNING EN OPLEVERING

Na het afronden van de heiwerkzaamheden doorlopen we verschillende bouwfasen, waaronder het leggen van de fundering, het monteren van de staalconstructie en wand- en dakplaten, het gieten van de betonvloer en het plaatsen van kozijnen, ramen en deuren. Tot aan de casco oplevering wordt dit proces verzorgd door Molenschot. De casco oplevering staat momenteel gepland voor week 24. Dit omvat de ruwe oplevering van de hal, waarbij de basisstructuur wordt voltooid en het gebouw wind- en waterdicht wordt gemaakt.

Sander Wagemaker, Granuband ’s projectleider voor de inrichting van de nieuwe hal: “Na de casco oplevering begint het inrichten, waarbij we stap voor stap de hal voorzien van alle nodige faciliteiten, zoals stroomaansluitingen, verlichting, de installatie van machines en het inrichten van het magazijn. Het is een omvangrijk project waarvoor een gedetailleerd projectplan is opgesteld. Alle stromen en activiteiten op ons bedrijfsterrein en in de fabrieken zijn in kaart gebracht, inclusief de vereiste en de te verplaatsen apparatuur. Een heel mooi project om aan te werken!” Als alles volgens plan verloopt, zal de nieuwe hal tegen het einde van het derde kwartaal van 2024 klaar zijn voor ingebruikname.

De bouw van de nieuwe hal is broodnodig. Niet alleen om onze productiecapaciteit te vergroten, maar ook om onze processen te optimaliseren en onze medewerkers een verbeterde werkomgeving te bieden.
 —  Marco Alderlieste

Granuband vlinder

Meer weten over onze producten?