Skip to content
Menu
Ons verhaal

GRANUBAND: BANDEN RECYCLEN IN DE PORT OF AMSTERDAM

Granuband is in 1991 opgericht door ondernemer Maarten van Randeraat. Het bedrijf telt ruim 90 medewerkers en is gelegen in de Port of Amsterdam, het deel van het Westelijk Havengebied waar recycling naar een volgend niveau wordt getild.

Granuband was een van de eerste autobandenrecyclingbedrijven van Nederland en waarschijnlijk zelfs van Europa. Het bedrijf richtte zich aanvankelijk puur op de recycling. Oude banden werden aangeleverd, gesorteerd en geshredderd. Later begon het bedrijf ook zelf producten te maken van het rubbergranulaat dat het terugwon uit afgedankt rubber. In 1995 lanceerde Granuband in Nederland zijn eerste rubbertegel voor publieke ruimten. Sindsdien is het portfolio enorm verbreed en verdiept. Granuband levert haar circulaire rubberproducten onder de naam Granuflex aan een groeiend aantal afnemers in binnen- en buitenland.

ONS MISSION STATEMENT: IT’S A NEW LIFE

De wereld staat voor uitdagingen. De aarde warmt op en grondstoffen worden schaars. Tegelijkertijd verslijten steeds meer auto’s steeds meer banden. 

Alleen al in Nederland worden er jaarlijks miljoenen afgedankt. Dat zijn hoge bergen zwart rubber die onze leefomgeving aantasten als er niets zinnigs mee gebeurt.

Een pionier ziet deze uitdagingen als kansen. Daarom maakt Granuband al sinds 1995 natuurvriendelijke producten van afgedankte auto-, tractor en vrachtwagenbanden. Wij geven oud rubber een nieuw, hoogwaardig leven.

Doordat we het proces van bandeninzameling tot en met productie zelf uitvoeren, zijn onze klanten verzekerd van circulaire kwaliteitsproducten die aan de hoogste milieu- en veiligheidseisen voldoen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid, omdat we willen dat ook nieuwe generaties op een schone aarde kunnen leven. 
Circulariteit is de weg naar nieuw leven. Voor producten en voor mensen.

En dat voelt goed…

Granuband vlinder

Wilt u dat Granuband uw banden afvoert? 

INZAMELEN EN RECYCLEN VAN GEBRUIKTE BANDEN

Elke oude autoband krijgt bij ons een nuttige, duurzame toepassing. We keuren eerst op kwaliteit. Banden met een goed profiel verdienen een tweede leven in hun huidige vorm. Van banden die hier niet meer voor in aanmerking komen, maken wij nieuwe, circulaire producten, zoals staltegels, fitnessvloeren, terrastegels of drainerende ondergronden voor bijvoorbeeld daktuinen.