Skip to content
Menu
Veiligheid is het belangrijkste selectiecriterium

WAARDEBANDEN VOOR HERGEBRUIK

Goedgekeurde banden krijgen een tweede leven in het buitenland.

Een afgedankte band is niet per definitie afval. De sorteerders van Granuband hebben een getraind oog voor de kwaliteit van oude banden. We stellen hogen eisen. Een goedgekeurde band, oftewel een band met een passend profiel en net loopvlak, kan in het buitenland vaak nog prima dienst doen.

Een waardeband is een gebruikte band die technisch én economisch geschikt is voor hergebruik. Ongeveer 20% van alle ingezamelde banden komt hiervoor in aanmerking. Na recycling is hergebruik de belangrijkste verwerkingsmethode bij Granuband.

Toepassingen van gebruikte banden

De waardebanden van Granuband zijn bruikbaar voor verschillende toepassingen. Veel van onze waardebanden worden geëxporteerd naar Afrika, Zuid-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Omdat de eisen in deze landen anders zijn dan in Nederland gaan de banden daar vaak nog vele duizenden kilometers mee.
Granuband biedt waardebanden per container aan. Geïnteresseerde afnemers kunnen een lijst met de exacte maten van de gewenste banden inleveren, plus de aantallen en de profielen die ze nodig hebben. Ze kunnen er ook voor kiezen om de container at random door de sorteerafdeling van Granuband te laten samenstellen.

Waardebanden

Alternatieve bestemming

Een klein deel van onze ingezamelde banden krijgt een alternatieve bestemming. De schrotbanden worden gebruikt in de weg- en waterbouw, of als stootbanden op kartbanen. Ook deze alternatieve toepassingen verlengen de levensduur van een gebruikte band, zonder dat de band bewerkt wordt.

Transport van waardebanden

Bedrijven die waardebanden bij Granuband afnemen, zijn zelf verantwoordelijk voor het transport van de banden naar de bestemmingen binnen of buiten Nederland. Wij kunnen hierbij eventueel ondersteuning bieden.

Granuband vlinder

Laat Granuband uw oude banden afvoeren

Laura Jaspers

Bel Laura!
Sales Support Inzameling