Skip to content
Menu
Granuband verwerkt gebruikte banden uit heel Europa

BANDENRECYCLING SINDS 1991

Granuband is het enige bedrijf ter wereld dat gebruikte banden zelf inzamelt, recyclet en van het rubber nieuwe, circulaire producten vervaardigt. Zo is kwaliteit gewaarborgd.

Afgedankte banden die niet als waardeband verdergaan, verwerken we in onze shredderinstallatie. We hakken de banden in stukken en verwerken deze fragmenten tijdens het recyclingproces, waarin we de drie componenten van elkaar scheiden: rubber, staal en nylon. Van het rubber maken we granulaat, waarvan 80% uiteindelijk voor eigen gebruik is.

Granuband legt zich sinds 1991 toe op het recyclen van gebruikte banden. We zijn het enige bedrijf ter wereld dat het hele traject zelfstandig uitvoert: van inzameling tot en met het ontwikkelen en maken van nieuwe, circulaire producten. We hebben daartoe een unieke recyclingfabriek laten bouwen, die veel navolging heeft gekregen. In alles wat we doen proberen we via innovaties de circulaire economie verder aan te jagen.

Onze eigen Granuflex-producten

Onze kwalitatief hoogwaardige rubbergranulaten die we uit gebruikte banden winnen, dienen als grondstof van een uitgebreid assortiment duurzame rubberproducten, die we onder de naam Granuflex op de markt brengen.Recycling bij Granuband

Rubbergranulaten voor fabrikanten

Onze hoogwaardige rubbergranulaten stellen we, eveneens onder de naam Granuflex, ook beschikbaar voor producenten van duurzame producten.

Nylon en staal voor derden

De staalnaaldjes uit autobanden vinden onder andere hun weg naar producenten van bankkluizen. Het nylon wordt gebruikt door een mondiaal opererende fabrikant als vulmiddel van bokszakken.

Scherpe inkoopprijzen

Granuband hanteert een ongemeen sterke prijs-kwaliteitverhouding. De Granuflex-producten bevinden zich aan de bovenkant van de markt tegen scherpe inkooptarieven.
Geavanceerde robots produceren het grootste deel van ons ruime assortiment tegels en vloerproducten. Wij voegen geen chemische middelen toe. Wij proberen het milieu zo veel mogelijk te ontzien, zodat autobezitters met een gerust hart hun autobanden kunnen blijven vervangen. Door bewuste keuzes te maken, heeft Granuband een lage carbon footprint. Onze producten zijn daarnaast veilig en ISO-proof. Ze voldoen aan de hoogste eisen.
Onze keten is 100% duurzaam en circulair. Granuflex-producten kunt u aan het einde van hun levenscyclus bij ons inleveren, waarna we het rubbermateriaal weer verwerken in een nieuw product. Rubber gaat vele levens mee. Afval is vaak het begin van iets nieuws. Rubberbanden ontpoppen zich telkens weer tot nieuwe rubberproducten. Van generatie op generatie. It’s a new life!

Granuband vlinder

Laat Granuband uw oude banden afvoeren

Laura Jaspers

Bel Laura!
Sales Support Inzameling 

Rubberproducten van Granuflex

Granuflex-producten zijn gemaakt van 100% gerecycled rubber. Met onze duurzame producten bedienen we vele internationale markten.