Skip to content
Menu

Granuband breidt uit en bouwt aan een duurzame toekomst

We hebben groen licht gekregen om de rubberverwerkingscapaciteit op ons bedrijventerrein aanzienlijk uit te breiden én te starten met de bouw van een gloednieuwe productie- en opslaghal. Deze belangrijke mijlpalen markeren cruciale stappen in onze missie om versleten autobanden op een zo verantwoord mogelijke manier te verwerken en tegelijkertijd te voldoen aan de groeiende vraag naar circulaire oplossingen.

Deel deze pagina op social media

Vergunningen voor uitbreiding en nieuwbouw

Granuband breidt uit. Zowel in de lengte als de breedte. De Omgevingsdienst Noordzee Kanaal Gebied heeft recentelijk twee definitieve besluiten genomen die een significant positieve impact hebben in het bevorderen van een duurzame verwerking van afgedankt rubber.

In de eerste plaats is er een vergunning verleend om het volume van de rubberverwerking op ons bedrijventerrein aanzienlijk te verhogen, namelijk van 30.000 ton naar 50.000 ton per jaar. Een belangrijke mijlpaal in het verwezenlijken van onze groeiambities om een grotere bijdrage te kunnen leveren aan de hoogwaardige verwerking van het groeiende aantal afgedankte voertuigbanden.

Het tweede besluit betreft de vergunning voor de bouw van onze nieuwe productie- en opslaghal dat ons in staat stelt om meer circulaire rubberproducten te vervaardigen uit de door ons ingezamelde banden. De nieuwe hal biedt 2500 m2 extra vloeroppervlakte en wordt uitgerust met nieuwe geavanceerde robotpersen, waardoor de productiecapaciteit met een derde toeneemt. Door deze investeringen kunnen we niet alleen onze efficiëntie vergroten en flexibel inspelen op de groeiende vraag naar circulaire rubberproducten, maar verbeteren we via robotisering ook de arbeidsomstandigheden. Positieve ontwikkelingen waar we reikhalzend naar hebben uitgekeken!

Het braakliggende terrein naast onze huidige fabriekshal is inmiddels afgegraven en de tijdelijke bouwinrit is aangelegd. Binnenkort starten we met heien: we kunnen niet wachten tot we de eerste paal kunnen slaan! 

Cruciaal moment

Marco Alderlieste, General Manager van Granuband, benadrukt de urgentie van deze besluiten: “Het groene licht voor onze uitbreiding en nieuwbouw komt op een cruciaal moment. De komende jaren verwachten wij alleen maar meer end-of-life banden op de markt, terwijl de 2050-doelstellingen van de overheid vragen om een transitie naar een circulaire economie waarin er geen afval meer bestaat. Om deze ambities waar te maken valt er ook in onze branche nog veel te winnen.”

Granuband vlinder

Meer weten over onze producten?