Skip to content
Menu

Rogue Fitness

Rubberen vloermatten voor de fitnessbranche

De fitnessbranche is voor Granuband een belangrijke sector. Een van de fitnessklanten van het eerste uur is Rogue Fitness, waaraan Granuflex zogenaamde functionele fitnessvloeren levert. Rogue verkoopt deze vloeren aan sportscholen door heel Europa.

Granuband vlinder

Meer weten over onze producten?

Kuiper: “Alles wordt uitvoerig getest voordat het aan hun assortiment wordt toegevoegd. Wij leveren verschillende rubberproducten aan hen, maar het belangrijkste zijn toch wel de dempende vloeren. Dit zijn rubberen vloermatten die geluidsoverlast en trillingen beperken, de ondervloer beschermen en comfortabel aanvoelen. Prachtig toch als je zo’n kritisch merk aan je weet te binden?”

Kwaliteit en duurzaamheid van het rubber staan voorop

Voor Rogue staan de kwaliteit en duurzaamheid van het product voorop. Om aan die hoge kwaliteitsstandaard te kunnen voldoen, worden de verschillende rubberstromen – voornamelijk afkomstig van gebruikte autobanden – voortdurend gemonitord. Kuiper: “Onderscheidend aan ons product is dat het een Gold status air quality heeft. Dat betekent dat het rubber dat wij gebruiken geen schadelijke stoffen vrijlaat in de ruimte en er dus te allen tijde veilig gesport kan worden.”

Kuiper geeft aan dat rubberen vloerdelen in andere tinten dan zwart vaak gemaakt zijn van virgin (nieuw) materiaal. “Dat is natuurlijk niet duurzaam en dus niet wenselijk. Onze vloerdelen kunnen aan het einde van hun levensduur gewoon weer gerecycled worden en gebruikt voor bijvoorbeeld een nieuwe fitnessvloer.”

Circulairder dan dit wordt het niet: oude vloermatten kunnen aan het einde van hun levensduur gewoon weer gerecycled worden

Duurzaam rubber is een eis

Operationeel manager Arnar Sigurdsson van Rogue Fitness: “Voor ons is duurzaamheid heel belangrijk. Onze klanten verwachten dit ook van ons. Een ander voordeel van onze samenwerking met Granuflex is dat alles op de dezelfde locatie gebeurt, zowel het recyclen van de gebruikte autobanden als het maken van de rubberproducten. Wat ook weer beter is voor het milieu, omdat je minder transport nodig hebt en daarmee ook minder CO₂-uitstoot.”

De enorme stijging van de prijzen van het containervervoer gecombineerd met de duurzame doelstellingen van het bedrijf hebben het proces van ‘minder Azië en meer lokaal’ alleen maar versneld.

Rogue en Granuband versterken elkaar

Beide heren beamen dat ze elkaar versterken in de samenwerking. Kuiper: “Zij zijn specialist in de fitnessmarkt en voorzien ons van kennis waarmee we onze producten verder kunnen optimaliseren of waarmee we nieuwe producten kunnen ontwikkelen. Geweldig toch als je zo samen je krachten kunt bundelen? Zo maken we elkaar wijzer!”