Skip to content
Menu

Cartri

Rubbertegels voor de retail

Cartri, een groothandel in tuinhout, groeide in twee decennia uit tot een van de belangrijkste spelers op de Belgische tuinhoutmarkt. Sinds 2013 levert Granuband ook Granuflex rubberproducten aan het bedrijf. Cartri-directeur Gert Peeters: “Het recyclingverhaal sprak ons direct aan.”

Granuband vlinder

Meer weten over onze producten?

Edwin Kuiper, sales- en marketingmanager van Granuflex: “Eigenlijk van meet af aan dat we met elkaar in gesprek kwamen, sprak ons recyclingverhaal hen aan. Al het hout dat ze verkopen, is immers ook FSC-gekeurd. Ze zagen het als een schot in de roos dat het vanaf dat moment mogelijk was om ook duurzame hobbytegels te verkopen.”

Kuiper geeft aan dat hobbytegels naast speelplekken steeds meer gemeengoed worden. “Je ziet ze bijvoorbeeld ook als looppad in de tuin, op een plat dak of terras, of bijvoorbeeld onder een wasmachine.”

Duurzaam rubber past bij de filosofie van Cartri

Ook Cartri-directeur Gert Peeters beaamt dat Cartri en Granuflex direct goed bij elkaar pasten. “We zijn een belangrijke partij in de tuinmarkt. Rubbertegels sluiten goed aan bij tuinhout. Voorheen kochten we ze in bij een dubieuze importeur uit China. Je weet dan niet welke afvalstromen er gebruikt zijn en welke chemische componenten het rubber bevat. Toen de prijzen van de Chinese tegels ook nog eens fors stegen, hebben we bewust gekozen om ook de hobbytegels lokaal te laten produceren. Dat sluit ook weer beter aan bij het hout dat wij verkopen, dat uit Europa komt. Het rubberverhaal stond daar tot een aantal jaar geleden haaks op. De samenwerking met Granuflex past veel beter bij onze filosofie en daarbij is het fijn dat we een goede klik met elkaar hebben.”

De samenwerking met Granuflex past beter bij Cartri dan zakendoen met overzeese partijen

Een goede prijs voor een hoogwaardige rubbertegel

Peeters verduidelijkt dat de aanleiding om met Granuflex in zee te gaan in eerste instantie prijsgedreven was, maar dat hij nu de kwaliteit van het product het belangrijkst vindt. Peeters: “Doordat Granuband zelf de autobanden recyclet en van de secundaire grondstoffen weer nieuwe rubberproducten maakt, is alles goed geregeld. Granuband heeft alles onder controle en kan dat ook aantonen met de juiste documenten. Ik zeg weleens gekscherend: we hebben dezelfde bloedgroep. We zijn allebei een klein middenbedrijf, hebben allebei kwaliteit vooropstaan en kunnen goed met elkaar communiceren. Ik bel gewoon en krijg meteen antwoord. Niet alleen als ik Edwin bel, maar van iedereen. Je merkt dat ze bij Granuband veel tijd steken in het opleiden van mensen.”

Korte lijntjes

Kuiper is blij met deze complimenten en bevestigt de korte lijntjes tussen beide organisaties. Hij benadrukt de voordelen ook voor gemeenten als zij ervoor kiezen om speelplaatsen met rubbertegels te bestraten. Kuiper: “Als gemeente heb je een afvalstroom van oude autobanden, die je binnen je gemeente kunt hergebruiken. Dat is toch het toppunt van circulariteit?!”