Skip to content
Menu

Voorkom beschadiging aan gewichten en vloeren

Fitness is een veeleisende activiteit en vloeren kunnen er flink onder lijden. Fitnessvloeren moeten trillingen, geluid en schokken beperken.

Rubber levert de best denkbare demping. Rubbervloeren zijn voor sportscholen, bedrijven en thuissporters uitgelezen ondergronden om trillingen en schade te voorkomen.

Ontdek waarom het zo belangrijk is om te investeren in een goede fitnessvloer.

Fitness levert een mooie bijdrage aan de gezondheid van mensen. De sport is enorm populair. Particulieren bouwen een fitnessruimte in een kelder, een verloren kamer of in de schuur of garage. Bedrijven offeren er graag een ruimte voor op, zodat hun personeel zich fit kan trainen. Professionele sportscholen willen de beste vloer voor de beste prijs.

Elke doelgroep vraagt om een specifieke benadering. In thuissituaties komt het regelmatig voor dat er een houten, betonnen of stenen vloer ligt in een ruimte waar mensen willen gaan sporten. Soms gaat het zelfs om een dure natuurstenen vloer. Die wil je liever niet beschadigen met halters, dumbbells en andere fitnessapparatuur.

Bedrijven en sportscholen huren vaak de gebouwen waar ze gebruik van maken. Zij moeten de ruimten bij voorkeur onbeschadigd weer opleveren.

optimale demping

Rubber wordt algemeen beschouwd als het beste materiaal om beschadigingen en trillingen te voorkomen. Het soort rubber varieert, afhankelijk van de eigenschappen van de taak. De fitnesstegels en -matten van Granuflex worden gemaakt van gerecycled rubber. Dit type rubber zorgt voor optimale demping.

Afhankelijk van de zwaarte van gewichten en de aanwezige apparatuur is er een keuze in diktes. De dikte van de matten varieert van 15 mm (Basic) tot en met 65 mm (Extreme). Voor superintensief gebruik is ook een Heavy Duty-versie verkrijgbaar. Deze HD fitnessmat is nog slijtvaster doordat er meer rubbermateriaal wordt gebruikt.

Fitness Standard:
Afmetingen: 1000 x 1000 x 20 mm.
Dichtheid: 875 kg/m3

Fitness Heavy Duty:
Afmetingen: 1000 x 1000 x 20 mm.
Dichtheid: 950 kg/m3

Omdat er meer materiaal in dezelfde mal gaat, moet er bij de HD-mat harder geperst worden, waardoor hij aan stevigheid wint.

Granuband-Fitnessvloeren_1_0451

Voorkom beschadigingen en overlast

Fitnessmatten beperken trillingen en schokken. Ze voorkomen niet alleen beschadigingen aan de vloer eronder, maar ook aan de gewichten en apparatuur, waardoor de levensduur van deze fitnessattributen wordt verlengd. De rubberproducten zorgen bovendien voor betere prestaties van de sporters en dempen het geluid, wat prettig is voor buren, huisgenoten of collega’s die in de ruimte naast de bedrijfsfitness hun werk moeten doen.

Door hun dempend vermogen voorkomen goede fitnessmatten ook schade aan de gewRichten. Wie tijdens een intensieve work-out veel springt, wil niet op een te harde vloer landen maar op een meeverende fitnessmat. De High Impact-vloeren van Granuflex zijn speciaal ontworpen om enkels, gewrichten, rug en heupen te beschermen. Ze zijn multifunctioneel en daardoor een zinnige investering in een gezond woon- en werkklimaat.

Gerelateerde
productgroepen 

Granuband vlinder