Skip to content
Menu

Granuband onderdeel van Circtec groep

Op 11 juni werd bekend dat Granuband is overgenomen door Circtec en onder eigen naam onderdeel uit gaat maken van de Circtec groep. Dit Britse bedrijf is wereldwijd voorloper op het gebied van de verwerking van gebruikte rubberbanden door middel van pyrolyse-technologie.

Deel deze pagina op social media

Pyrolyse is een chemische recyclingtechniek waarvoor Circtec nu in Delfzijl de grootste fabriek in Europa bouwt. Met deze techniek zet het bedrijf versleten rubberbanden om in hernieuwbare scheepsbrandstof, circulaire nafta en gerecycled carbon black. Granuband gaat zorgen voor de aanvoer van het afgedankte rubber dat de fabriek verwerkt.

BESTE PARTIJ

Granuband is een van de belangrijkste bedrijven op het gebied van het inzamelen en recyclen van afgedankte banden in de Benelux. Onze fabriek in Amsterdam is een van Europa’s meest innovatieve mechanische recyclingfabrieken voor versleten banden, met geautomatiseerde bandenselectie, robotproductie en directe toegang tot scheepstransport via de industriële haven van Amsterdam. Daarmee is Granuband voor Circtec de beste partij gebleken om te zorgen voor een stabiele aanvoer van grondstoffen.

WAT BLIJFT

We blijven ook onze eigen producten maken, want daar zien ze bij de Circtec groep de meerwaarde van in. Maar vooral onze missie om de rubberafvalberg te verkleinen en zo verantwoord mogelijk te verwerken, neemt met deze ontwikkeling natuurlijk een enorme vlucht!

Maarten van Randeraat, oprichter en algemeen directeur van Granuband, blijft bij het bedrijf om leiding te geven aan het proces van grondstoflevering voor de Circtec groep.

STAP VOOR DE TOEKOMST

Maarten: “Ik ben verheugd dat het inzamelings- en recyclingbedrijf voor afgedankte banden dat ik in vijfendertig jaar in de Benelux heb opgebouwd, een mooie toekomst heeft als onderdeel van de Circtec groep. De afgelopen jaren heb ik naar concurrerende technologie en modellen gekeken. Ik kwam tot de conclusie dat Circtec de juiste thuisbasis voor Granuband, vooruitkijkend naar hoe de sector zich ontwikkelt. En ik ben enthousiast over de mogelijkheden om in de komende jaren leiding te geven aan Circtec’s ontwikkelingsstrategie voor grondstoffen.”

Granuband vlinder

Meer weten over onze producten?