Skip to content
Menu

Circulaire fitnessproducten in de lift

De afzet van onze Granuflex® circulaire fitnessproducten heeft de afgelopen vijf jaar een enorme vlucht genomen. Tussen 2019 en 2023 steeg onze productie in rubberen vloeroplossingen voor de fitnessmarkt met maar liefst 60%. Dit hebben we gerealiseerd door stevig in te spelen op de groeitrends binnen de sector.

Deel deze pagina op social media

Naar verwachting zal de wereldwijde fitnessmarkt tot 2030 groeien met een jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,83%. Jef Groenewegen, accountmanager bij Granuband, merkt op: “Steeds meer spelers in de fitnessbranche kiezen voor duurzame oplossingen om hun ecologische impact te verkleinen. De groeiende vraag naar circulaire producten wordt mede gestimuleerd door de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) waar bijvoorbeeld ook grote fitnessketens aan moeten voldoen. Onze producten, gemaakt van gerecycled rubbergranulaat uit door ons ingezamelde afgedankte autobanden, sluiten hier naadloos op aan.”

INNOVATIE ALS SUCCESFACTOR

Om succesvol op deze markt in te springen, hebben we de afgelopen jaren in onze productieprocessen geïnvesteerd. Waar we in 1995 begonnen met drie handpersen, breidden we in 2019 uit met drie zelf ontwikkelde robotpersen. Daarnaast hebben we in de loop der jaren een breed assortiment ontwikkeld dat is afgestemd op de unieke behoeften van elke fitnessruimte. “Onze Granuflex® fitnessmatten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en bieden diverse dempingsniveaus en afwerkingen, zodat er voor elke trainingsruimte een passende oplossing beschikbaar is,” zegt Jef Groenewegen. “Blijven innoveren in een veranderende markt, ook in roerige tijden, is cruciaal. Tijdens de coronapandemie speelde Granuband in op de trend dat mensen thuis gyms installeerden vanwege de lockdowns. We hebben hiervoor een specifiek productaanbod ontwikkeld dat we via gespecialiseerde afnemers gericht op de thuismarkt succesvol konden afzetten. Dit is een mooi voorbeeld van het aanboren van nieuwe markten, zowel in Nederland als in andere EU-landen.”

GRANUFLEX® RECYCLED RUBBER PLATES

Naast het continu optimaliseren van onze productlijn voor fitnessvloeren, leidde een specifieke klantvraag tot de ontwikkeling van een compleet nieuwe productlijn: de Granuflex® Recycled Rubber Plates. Deze duurzame bumper plates bieden een milieuvriendelijke optie voor kracht- en fitnesstraining. Gemaakt van gerecyclede autobanden leveren ze een effectieve workout met minimaal geluid en impact, terwijl ze vloeren beschermen. Met twee verschillende collecties bieden we alternatieven voor traditionele metalen gewichtsschijven. Groenewegen voegt eraan toe: “Deze nieuwe productlijn weerspiegelt niet alleen onze toewijding aan duurzaamheid, maar ook ons streven naar innovatie. Door te luisteren naar de behoeften van onze klanten en creatieve oplossingen te bieden, versterken we niet alleen ons merk, maar dragen we ook bij aan een groenere toekomst voor de fitnessindustrie.”

PRODUCTIE-UITBREIDING VOOR GROEIENDE VRAAG

Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, wordt er hard gewerkt. Zo bouwen we momenteel op het terrein van Granuband aan een nieuwe productie- en opslaghal en blijven we investeren in nieuwe apparatuur. Zodra de nieuwe hal gereed is voegen we meer robotpersen toe aan onze productielijnen. Daarnaast blijven we ook in het voortraject van ons productieproces investeren in procesoptimalisatie, zoals bij de bandensorteermachine . Met deze uitbreidingen creëren we tevens ruimte voor nieuw personeel.

Soms sluiten uitbreiding en groeiende vraag niet helemaal naadloos op elkaar aan. Dan groeit de vraag sneller dan de capaciteit. We zetten alle zeilen bij om bestellingen tijdig te verwerken en uw planning te halen. Dat vraagt soms wat flexibiliteit, van beide kanten. Tip van Jef: “Betrek ons tijdig bij je wensen, zeker als je een strakke planning hebt!” Op deze manier streven we ernaar om onze klanten te blijven voorzien van hoogwaardige producten en een uitstekende service, terwijl we onze groeiende marktpositie versterken.”

INTERESSE?

Benieuwd naar onze duurzame en circulaire oplossingen voor de professionele fitnessomgeving of home gyms? Download de Granuflex® fitness brochure of neem contact op met Jef Groenewegen.

Granuband vlinder

Meer weten over onze producten?